>
_WILKOKNOL_Logo_Liggend

Bel direct: 06 – 201 53 168

Persoonlijk betrokken
nalatenschapscoach financieel coach levensexecuteur vereffenaar executeur mentor bewindvoerder

Weet u hoeveel inkomsten u heeft en evenzo belangrijk, hoeveel uitgaven?

Saai....? of broodnodig?

Voor de meeste mensen is de administratie een saai en broodnodig fenomeen in het leven. Meestal weten we nog wel ongeveer hoeveel geld aan inkomsten is. Wanneer we vragen hoeveel uitgaven er zijn, wordt het vaak lastiger; “we houden over”, “we sparen nog” en “we komen rond”, “gelukkig werkt mijn vrouw/man nog” of ook, in voorkomende gevallen, horen we; “iedere maand komen we te kort” of “de schulden aflossen, dat lukt niet iedere maand” , zijn antwoorden die nog wel gegeven kunnen worden.
Wanneer er wordt doorgevraagd; welke uitgaven zijn er dan? Dan wordt het al een stuk moeilijker. En nog een stapje verder; wat geef je uit aan autokosten per maand? of hoeveel geef jij uit aan boodschappen? Deze vragen worden vaak als onbeantwoord achtergelaten en blijven nog wel even rondzingen in je hoofd.

Inzicht en Overzicht

Om die vragen te beantwoorden is inzicht nodig, inzicht in je inkomsten en ook inzicht in je uitgaven. Wanneer ik bij mensen thuis kom om over dit onderwerp te praten, en gezamenlijk de inkomsten en het uitgavenpatroon op een rijtje zet, is de eerste stap gezet naar een andere toekomst. De leercurve leert ons:
 
Vanuit het gecreëerde inzicht worden de vervolg stappen al snel helder, en dan zijn we ineens Bewust onbekwaam. Om de andere toekomst, waarin uw levensplezier tot een hoger level is gebracht, is het nodig om de stap naar Bewust bekwaam te zetten. Dit vergt lef en doorzettingsvermogen en zeker ook het maken van keuzes hoort in dit rijtje thuis. Wanneer je alleen bent, ligt dit veelal echt bij jou alleen. Wanneer je samenwonend of gehuwd bent oftewel een gezamenlijke financieel huishouding hebt, dan kan het een stimulerend effect hebben. Wat ik je dan zeker aanraad is; om de voorgaande actie samen te doen, samen sta je sterker en kun je de gemaakte keuzes samen dragen en minder makkelijk vergeten uit te voeren. Een gezamenlijk financieel huishouden doe je niet alleen.

Brood – nodig…..?

Er zijn situaties die het nodig maken om de financiën goed inzichtelijk te maken en te houden, denk aan het verliezen van inkomen, verandering van leefsituatie als scheiding of een kort- of langdurige opname in een verpleeghuis, of het overlijden van een partner of gezinslid. “Voorkomen is beter dan genezen”, luid een spreekwoord. In onze maatschappij, waarin geld een belangrijke rol speelt en een belangrijke invloed heeft op uw welbevinden, attendeer ik u op een inzichtelijke huishoudelijke administratie. Inzicht in uw inkomsten en uitgaven; Het is nodig voor uw brood, ook voor in de toekomst.
Vanuit mijn bedrijf Wilko Knol help ik u graag, om vanuit inzicht en overzicht een andere toekomst te creëren, voor u en voor uw partner, gezin en/of nabestaanden.
Zie op de website voor contact gegevens.

Recent geschreven:

Deel dit artikel

Deel dit bericht: zodat u het verschil kan maken in andermans toekomst, naar meer levensplezier!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email