Persoonlijk betrokken
nalatenschapscoach financieel coach levensexecuteur vereffenaar executeur mentor bewindvoerder

Welke volmachten zijn er?

  • Algemene volmacht; Hiermee kan de volmachtnemer zonder restricties (tenzij deze zijn opgenomen in de volmacht) bijvoorbeeld alle financiële zaken regelen voor de volmachtgever. Denk aan toegang tot de bankrekeningen inclusief spaarrekeningen, als ook het verkopen van het huis of andere goederen, schenkingen doen en leningen afsluiten.
  • Bijzondere volmacht; Hierin is een specifieke handeling opgenomen geldt denk bijvoorbeeld aan het geven van een volmacht voor het verkopen van het huis als de volmachtgever naar een verpleeghuis verhuist en daarmee geen terugkeer zal zijn naar de voormalige woning.
  • Onderhandse volmacht; Dit is een eigenhandige opgemaakte volmacht (geen notariële akte). Hiermee is de volmachtnemer niet volledig is gemachtigd. Er zijn instanties die deze volmacht niet accepteren. bijv. de hypotheek verstrekker accepteert deze niet en de bank in veel gevallen ook niet.
  • Het is belangrijk dat je naaste het volste vertrouwen heeft in de persoon of personen aan wie zij een algehele volmacht geeft.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email