>
_WILKOKNOL_Logo_Liggend

Bel direct: 06 – 201 53 168

Persoonlijk betrokken
nalatenschapscoach financieel coach levensexecuteur vereffenaar executeur mentor bewindvoerder

Financieel welbevinden

Waarom deze blog?

Veel vrienden, familie en bekenden stellen mij de vraag, “wat ga je nu eigelijk doen?” en “Wat ga jij betekenen voor je klanten?”, “Wat heeft de klant eraan om jou in vertrouwen te nemen?” Deze en soort gelijke vragen leg ik je graag uit in dit eerste en vast niet laatste blog, dat ik zal schrijven.
Financiën is immers onderdeel van ons leven? Als je boodschappen gaat doen is het ongewoon om zonder te betalen de spullen mee te nemen. Diensten die geleverd worden zijn in de meeste gevallen niet gratis, er staat iets tegenover. Financiën of te wel geld is een groot en belangrijk onderdeel in ons en daarmee uw leven.
 

Disbalans in de financiën

Oorzaken die van invloed zijn op disbalans in de financiën, zijn er velen, een paar voor de hand liggende; onvoorziene uitgaven, echtscheiding, het ontbreken van betaald werk, overlijden van uw partner, onvoorziene uitgaven of gedrag wat maakt dat er onvoldoende geld overblijft, onkunde, verslaving, onvoldoende inzicht en overzicht, etc.
Veelal is disbalans te herleiden naar één of meer oorzaken, wanneer we die oorzaak boven tafel krijgen, goed helder en concreet hebben, kunnen we deze ook daadwerkelijk aanpakken en veranderen. Dit met het juiste doel en de juiste stappen, geloof ik dat er met de juiste coaching er een andere toekomst zal ontstaan. Zelfredzaamheid, doorzettingsvermogen en soms pijnlijke keuzes durven maken, zijn allen onderdeel van het proces naar een andere toekomst.
Ook komt het voor dat er geen directe noodzaak is, wel dat er veranderingen in het leven komen, zoals pensionering, al dan niet gewilt aankomend ontslag, ziekte van uzelf of van uw partner, of het overlijden van uw partner of een van uw ouders. Om voor uzelf of de ander de rust te bewaren bij wat is of komen gaat, is het raadzaam om zover mogelijk voorbereid te zijn en onvermijdelijke keuzes tijdig en doordacht te maken. Ja; leef bij de dag en voorbereid op de toekomst, dat is het welbevinden.

Welbevinden

Het gaat over u, over uw bevinding over uw welzijn, welbevinden zegt iets over de mate waarin u zich lichamelijk, geestelijk en sociaal goed voelt. Alle onderdelen in het leven hebben invloed op elkaar, zo heeft gezondheid invloed op uw sociale contacten, en heeft financieel disbalans invloed op lichamelijke gezondheid, het werkt stress verhogend en dat uit zich in andere facetten van het leven. Verschillende beroepsgroepen houden zich bezig met lichamelijke of geestelijke gezondheid, anderen helpen u op weg bij het vinden van een andere baan doormiddel van loopbaancoaching. Ik heb met mijn passie voor cijfers en betrokkenheid bij mijn medemens, en het willen bijdragen aan levensplezier mijn missie ontwikkeld:

Recent geschreven:

Deel dit artikel

Deel dit bericht: zodat u het verschil kan maken in andermans toekomst, naar meer levensplezier!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email