>
_WILKOKNOL_Logo_Liggend

Bel direct: 06 – 201 53 168

Persoonlijk betrokken
nalatenschapscoach financieel coach levensexecuteur vereffenaar executeur mentor bewindvoerder

Diensten

Bent u niet helemaal zeker of u terecht kunt bij Wilko Knol? Bekijk dan onderstaande diensten. Ik ben zeer breed inzetbaar, wat voor uw situatie vaak verademend werkt. 

Mijn dienstverlening is maatwerk, gericht op uw persoonlijke situatie en uw wensen.

Mijn dienstverlening bestaat uit:

Levensexecuteur

Wie hebt u het vertrouwen gegeven om namens u – uw zaken – te behartigen op het moment dat u dat zelf (tijdelijk) niet meer kunt?

Een benoeming in het levenstestament maakt dat de levensexecuteur gevolmachtigd is en daarmee verantwoordelijkheid draagt om – namens u – bepaalde keuzes bij leven te maken. Dit kan gaan over uw financiën of over uw medische behandelingen, oftewel over uw welbevinden.

Wanneer de benoeming wordt aanvaard kan de levensexecuteur beginnen met zijn taak: het namens u uw zaken behartigen.

Niet iedereen is helemaal bekend met de term levensexecuteur. Onder de knop lees meer vindt u meer informatie.

executeur

Executeur

Aan wie laat u uw bezittingen na en wie wikkelt de nalatenschap af? Na het overlijden blijven uw bezittingen achter. Deze worden verdeeld over de wettelijke erfgenamen. U kunt middels een notariële akte afwijken van die standaard en uw nalatenschap anders verdelen, zoals u het graag zou zien.

Met het zelf benoemen van de executeur in uw testament voorkomt u eventuele familiekwesties en zal de nalatenschap op een professionele wijze worden afgewikkeld.

Nalatenschapscoach

Een nalatenschapscoach ondersteunt en begeleidt erfgenamen of executeurs fiscaal en juridisch bij het afwikkelen van een nalatenschap (of erfenis).

Een nalatenschapscoach is een vertrouwenspersoon en kan de executeur ondersteunen, Hij kan helpen bij het opstellen van de boedelbeschrijving, bij de aangifte erfbelasting, fungeren als aanspreekpunt voor nabestaanden en hulp bieden waar nodig bij het regelen van een nalatenschap.

Ook kan de nalatenschapscoach u helpen met het maken van de keus over de wijze waarop de erfenis wel of niet wordt aanvaard.

Opstellen levenstestament

Wie geeft u het vertrouwen om – namens u – uw zaken te behartigen op het moment dat u dat zelf (tijdelijk) niet meer kunt?

Naarmate de jaren vorderen, kan de vaardigheid of de interesse om zaken te regelen, afnemen. Of de partner, die altijd verantwoordelijkheid nam, is weggevallen.

Met het zelf benoemen van de levensexecuteur in uw levenstestament, voorkomt u dat er een onbekende curator of bewindvoerder toegewezen wordt die niet op de hoogte is van uw wensen.

Opstellen testament

Aan wie laat u uw bezittingen na en wie wikkelt de nalatenschap af?

Na het overlijden blijven uw bezittingen achter, deze worden verdeeld over de wettelijke erfgenamen. U kunt middels een notariële akte afwijken van die standaard en uw nalatenschap anders verdelen zoals u het graag zou zien.

Met het zelf benoemen van de executeur in uw testament, voorkomt u eventuele familiekwesties en zal de nalatenschap op een professionele wijze worden afgewikkeld.

Seniorenadministratie

Naarmate de jaren vorderen, kan de vaardigheid, of de interesse om de eigen administratie te regelen, afnemen. Of de partner, die altijd verantwoordelijkheid nam voor de administratie, is weggevallen.

Niet iedereen kan of wil dan een beroep doen op de nabije omgeving. Soms kunnen buren of (klein)kinderen u hierbij helpen, maar dat geldt niet voor iedereen of is minder wenselijk. En niet iedereen wil de afhankelijkheid van vrijwilligers.

Financieel coach

Als Financieel Coach ben ik erop gericht om de situatie in positieve zin te veranderen. Daarmee help ik u te geloven in een andere toekomst. Ik kijk altijd naar mogelijkheden, waardoor er inzicht ontstaat en uw vaardigheden worden ontwikkeld.

Coaching is maatwerk, gericht op uw persoonlijke situatie en uw wensen en kan u helpen bij:

  • inzicht verkrijgen in uw gehele administratie en het overzicht behouden;
  • formulieren invullen en verwerken;
  • zorgaanvragen en toeslagen behandelen;
  • structuur brengen in betalingen, belastingpapieren en het opvolgen van post.
familie bewind

Bewindvoering & Mentorschap

Wilko Knol werkt iedere dag om mensen te helpen die soms in – zo het lijkt – uitzichtloze situaties zitten. Het past bij hem om deze mensen op een vertrouwelijke en betrokken manier te helpen. Dat kan op financieel vlak maar ook op persoonlijk vlak zijn.

Persoonlijke of financiële zorgen zijn niet fijn, Wanneer er een nog zwaardere maatregel als bewindvoering of mentorschap aan te pas komt, kan dat als niet eenvoudig worden ervaren. Bij Wilko Knol geldt dat we er samen naar streven om het levensplezier voorop te stellen! 

Heeft u meer informatie nodig, neem dan contact met mij op. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Niet gevonden wat u zoekt?

Wilko Knol coacht en ondersteunt naar rust en meer levensplezier, dat is niet altijd te vangen in een term. Wellicht kan ik u wel helpen of doorverwijzen naar een collega of specialist. Neem gerust contact met mij op om te kijken wat ik voor u kan betekenen.