>
_WILKOKNOL_Logo_Liggend

Bel direct: 06 – 201 53 168

Persoonlijk betrokken
nalatenschapscoach financieel coach levensexecuteur vereffenaar executeur mentor bewindvoerder

De stenen als verlieservaringen

De stenen als verlieservaringen

Gisteren een nieuwe cursusdag van de opleiding bij Terra, zorg in rouw ervaren/genoten.

Onder leiding van Lian Gieles, waarbij vaardigheden en eigenschappen gespiegeld worden aan wat je in “huis” hebt. Onderzoeken, ervaren en delen met medecursisten, wie je bent en voornamelijk ook; wat heeft de ander nodig van wat jij kan geven, om in zijn of haar kracht te houden en/of te zetten.

We hebben ongekende vermogens (een titel van een mooi boek van Anthony Robbins) we kunnen meer dan we voor mogelijk houden en denken te kunnen.

Vaardigheden / eigenschappen

Wees wie je bent, authentiek! Blijf bij jezelf, doe je niet anders voor dan je bent! Sluit aan bij de ander, pak het initiatief of geef het initiatief! Wees flexibel, creatief en onafhankelijk.
 
 
 
 
Kennis om te adviseren, helikopterview en aandacht voor details. Analyseren en oplossingsgericht werken!
 
 
Sommige eigenschappen of vaardigheden zijn door ervaringen op de achtergrond gekomen of hebben tot heden niet de ruimte gehad om te ontwikkelen. Wellicht weet je niet eens het bestaan van die eigenschappen.
Wilko Knol

Zet de ander centraal, het gaat om verlies en daarvan de verwerking van de ander! En zorg goed voor je eigen verlieservaringen en daarmee voor jouzelf!

De stenen .....

Een bijzondere en indringende methode om te kijken naar onze eigen verlieservaringen. Onder de bevlogen leiding van Larissa van der Molen, van praktijk De Troostboom, de middag in.
We mochten inzicht krijgen in onze eigen verlieservaringen en deze vertalen naar een steen en of deze wel of niet gestapeld kunnen worden. Daarmee kijkend naar de kleur, grote, zwaarte en vorm en ook zeker de steunpilaren en wat wat het betekent als deze wegvallen, welke verlieservaring heeft een groot of klein effect op de andere steen (verlieservaring).
Welke steen is verder in de verwerking en glad gestreken of welke steen glinstert wonderbaarlijk terwijl deze als ruwe en oneffen steen begon?
Vanuit een zichtbaar iets (de stenen), onbewuste gevoelens en emoties boven tafel krijgen en aan de hand daarvan werken aan het versterken van je eigen IK, je Innerlijke Kracht, je ongekende vermogens! De mens, wat is die toch wonderlijk geschapen!
Wilko Knol

De boom .....

Een verhaal beluisteren over bomen; hoe staat de boom erbij? En aan de hand van het verhaal je eigen verlieservaringen verwerken in een creatieve uiting; tekenen, knippen en plakken, creatief doen en de nodige emoties de ruimte geven om er te mogen zijn.

Wederom een bijzondere ervaring! Het leven, de verbonden verlieservaringen en daar dwars doorheen de versterking, door verwerking, van de Innerlijke Kracht!

Terug naar huis.

Na een mooie waardevolle dag terug naar huis, want “thuis” ben ik al, met het nodige “huis”werk, dat dan weer wel, lijkt het alsof je even weer op school mag zijn.

In mijn werk mag ik bij mensen in hun leven komen, mensen met ieder hun eigen verhaal, ieder met zijn eigen winsten en verliezen. Wat mij opvalt is de openheid en opstapeling van ervaringen die mensen kunnen hebben en wat de impact in het nu is van eerdere verlieservaringen die in het verleden liggen (toch..?). Welke verlieservaring maakt op dit moment dat de Innerlijke Kracht op de achtergrond lijkt te zijn?

Mijn gedachte gaat uit naar mijn eerdere blog over een leven vol met gebeurtenissen. Hierin wordt de link gelegd met financiën en gebeurtenissen in het leven en is de laatste alinea:

Financieel welbevinden naar een andere toekomst

Vanuit mijn bedrijf kan ik de gebeurtenis niet veranderen, die is zoals hij is, was zoals die was, of komt zoals die komt. Wel kan ik samen met u invloed hebben op de omstandigheden, en met name in en vanuit uw financiële huishouden. Die zijn immers een groot onderdeel van de omstandigheden, een groot onderdeel van uw leven.
 
Aanvullend zou ik nu schrijven: de gebeurtenis kan ik niet veranderen wel de huidige omstandigheden en de manier waarop je terugkijkt naar de gebeurtenis! Wat een bijzonder mooie aanvulling is deze opleiding op wat ik mijn medemens kan en wil gaan bieden!

Recent geschreven:

Deel dit artikel

Deel dit bericht: zodat u het verschil kan maken in andermans toekomst, naar meer levensplezier!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email